‘Bah’ op zijn Harry Potter

Written by

on

 
Geschreven door Laure-Anne Visele, 24 maart 2020
Mijn kind was niet blij dat ik toch ons oud ‘bah’ commando met de hond bleef gebruiken – om dingen te laten liggen en ze niet in de mond doen. Mijn kind wou dat ik ‘Expelliamus’ zei, zoals wij dat de hond een paar weken geleden hadden aangeleerd.
 
Ik ging een keertje naar beneden en hij was bezig met het schattigste ding! Hij gooit een papier vliegtuig keer op keer. Hij weet dat dat hond dat niet kan weerstaan (onze hond is gek op papier). Zodra het vliegtuig op de grond valt en de hond het oppakt, zegt mijn kind dan zijn cue en laat de hond het los in ruil voor een brokje.
 
Na een aantal herhalingen, begon de hond reus te anticiperen waardoor mijn kind maar een beetje moest toenaderen en de hond ging niet eens in de buurt van het vliegtuig.
 
Het lijkt en is schattig, maar het kan ook een inspiratie voor je zijn: een betrouwbare ‘bah’ is echt niet zo moeilijk als je maar oefent.
 
 
Klik op de foto van mijn kind om de schattige video te zien

Photo credit: Have you seen this wizzard? by James Seattle. License: CC BY 2.0