Waarom jouw hond niet dik hoeft te worden door positieve training

Written by

on

Je hoeft jouw hond toch geen EXTRA eten te geven als je voedsel gebruikt in jouw training? Honden die met koekies worden getraind hoeven niet allemaal aan obesitas morbida te lijden. Dit is mijn kerel, bij voorbeeld. Hij krijgt voedsel beloningen ongeveer 1.5 miljoen keer per dag en toch heeft ie geen overgewicht – vooral als je weet dat hij een … gecastreerde … Labrador… is!  

Dit is wat je doet: neem gewoon zijn beloningen vanuit zijn normale dagelijkse portie. Zo simpel is dat. Dan werkt ie maar voor een deel van zijn eten. 

Hier is hoe: 

1. Weeg hoe veel hij mag hebben per dag. Dit hoef je maar een keer te doen. De informatie vind je op de verpakking van zijn gewone brokjes. 

2. Schenk deze dagelijkse portie vervolgens in een transparente container, en teken een lijntje om de juiste hoeveelheid te markeren, zodat je het voor de toekomst gewoon ziet. 

3. In de ochtend, deel je deze eten gewoon uit tussen verschillende containers voor de dag (bijv. een beetje in jouw wandelbuidel, een beetje in een pot naast de deur om te helpen met gasten netjes begroeten, etc.). Je hoeft absoluut niet Pietje Precies te zijn.  

4. s’Avonds, neem de voedsel wat over is in de containers, en schenk het weer in de transparente container. Dit is hoe veel hij vandaag nog mag eten. 

Natuurlijk zijn er tijden wanneer de hond iets ietjes spannender dan zijn gewone brokjes zal nodig hebben (bijv. een moeilijke oefening, lastige afleidingen). Stel dat je hiervoor iets wat meer ‘snack-achtig’ is gebruikt. Je kan dan toch inschatten hoe veel minder hij van zijn normale eten mag hebben die dag? 

Als je weigert om, bij training, voer te gebruiken omdat je vreest dat jouw hond hier dik van wordt, is deze excuse helaas bij deze genuke’d.